6 friske unge fra Sputnikkollegiet på Frederiksberg har trænet lårmusklerne til en 40 km vandretur, som de tilbagelagde i flot stil.

Lørdag d. 30. september stod seks beboere og to medarbejdere klar i fælleskøkkenet kl. 8 for at spise  morgenmad og smøre madpakke.

De unge havde i forvejen pakket overnatningsgrej, som blev pakket i en bus, som møder dem senere på eftermiddagen ved shelteret.

Ruten: Fra Vestamager  over Dragør til Pinseskoven

Den friske gruppe tager metroen til Vestamager, hvor turen starter til fods i højt humør. Første stop er Dragør med pause ved havnen, hvor madpakkerne bliver spist. Dernæst går turen langs vandet indtil Pinseskoven, hvor personale og to ekstra unge fra kollegiet møder dem med bagagen. Derfra finder gruppen sammen shelteret ved Lejrpladsen Ålen, hvor der skal overnattes.

Samarbejde og bålhygge

De unge går straks igang med at lave bål, mens andre begynder at pakke ud, og gør soveplads klar i shelteret. Alle samarbejder, og ingen har præferencer i forhold til soveplads.

Alle finder pinde til snobrød, og resten af aftenen går foran bålet, hvor der hygges med snak, musik og lækkerier, og hvor dagens lange gåtur snakkes igennem.

folk er trætte, og ved 22 tiden går vi til ro.

Hjem igen – men ikke for sidste gang

Søndag morgen er der morgenmad, og alle pakker i fællesskab sammen. Turen blev sammenlagt på.knap 40km, og det var en flok trætte, men glade og stolte unge, som gennemførte, og adspurgt gerne vil deltage i sådan en tur en anden gang igen!​​